LOVENDAL, la Apr 4 2009, 06:46 AM, a spus:
mony23, la Apr 4 2009, 01:26 AM, a spus:
in situatia prezentata daca ai venituri de 100 lei te obliga sa platesti 1.625 lei/trimestru.MINIM
mu credeti ca ar trebui sa prezinte norme pt aceste "afirmatii"?
Gresit. In lege spune clar:
(2) Contribuabilii care desfasoara preponderent activitatile prevazute la alin.(4), cu exceptia celor prevazuti la art. 15 si la art.38, si la care impozitul pe profit este mai mic decat 0,5% din veniturile inregistrate, sunt obligati la plata unui impozit de 0,5% aplicat asupra veniturilor inregistrate, dar nu mai putin de 6.500 lei anual.
Deci, ca sa platesti 6.500 anual, trebuie sa indeplinesti 2 conditii:
- sa ai activitatile prevazute in alin.4
- sa platesti impozit pe profit mai mic de 0,5% din veniturile inregistrate.
In concluzie, daca ai o cifra de afaceri de 100 lei, trebuie sa platesti minim 0,5 lei, ca sa nu mai platesti acei 1625 lei/trimestru. Deci, dracul nu-i asa de negru. Toata problema e daca SC va avea o cifra de afaceri mare.
Cred ca mony23 se refera la:
8. articolul 107 ca avea următorul cuprins:
"Cota de impozitare
Art.107. - (1) Cota de impozitare pe veniturile microîntreprinderilor este: 2% în anul 2007; 2,5% în anul 2008; 3% în anul 2009.
(2) În situția în care impozitul datorat de microîntreprinderile care desfășoară preponderent activitățile la art. 18. alin.(4) din Titlul II este mai mic de 1.625 lei trimestrial, acestea sunt obligate la plata acestei sume.
.... ceea ce va face ca in foarte multe cazuri in care lucrurile se desfasoara cat se poate de corect si cinstit, dracul o sa fie al naibii de negru ...
Vad ca in noul Art. 107 nu scrie nimic de anul 2010 si urmatorii. Deci iar se va schimba ceva la anul. Asta daca nu cumva il vor lasa asa si se nu va mai plati nimic din 2010 :P